Meteen naar de inhoud

Dagindeling voor ouderen

Maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:00 uur bieden wij dagbesteding aan ouderen. Samen met onze vakbekwame medewerkers en enthousiaste vrijwilligers zorgen wij dat je dierbare in groepsverband of individueel persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt.d.

Wij proberen alle deelnemers tussen 8:45 uur – 9:30 uur op te halen om vervolgens te beginnen met een kopje koffie.

Elke dag start met 15 tot 20 minuten gymmen. De gymles bestaat uit arm-, been-, buik-, nek- & rugoefeningen. Er wordt geen spiergroep overgeslagen behalve de stembanden want deze worden aansluitend getraind door gezamenlijk luidkeels mee te zingen met nostalgische nummers.

Na de zangoefeningen gaan we door met de activiteiten. Deze kunnen iedere dag verschillen, denk hierbij aan biljarten, wandelen, sjoelen, kaarten, een gezelschapsspel, een balspel enz. Na de activiteit hebben we om 11:00 uur een kopje bouillon om het vocht en zout aan te vullen..

Na het kopje bouillon gaan we verder met de activiteit of kijken we samen met de deelnemers of er behoefte is aan een andere activiteit.

Om 12:15 uur dekken we gezamenlijk de tafels en gaan we eten om 12:30 uur. Het eten bestaat iedere dag uit verse soep, een warme maaltijd en een toetje.

Van 13:30 uur tot 14:30 uur hebben we het “rustige” uurtje. Medewerkers ruimen samen met deelnemers op. De deelnemers die de behoefte hebben om te rusten gaan relaxen in de ruststoelen (als ze willen onder een heerlijk dekentje).

Om 14:30 uur gaan we weer met zijn allen aan “de koffie” om vervolgens te gaan biljarten, kaarten, geheugentraining enz. te gaan doen.

Om 16:00 uur krijgen de deelnemers een rapportage van de dag mee naar huis en worden ze door hun vaste chauffeur weer thuis afgezet.